Datum: 28.02.2023

Vložil: Zdeněk Jirásko

Titulek: Jak uskladnit česnek

Dobrý den,
bydlím v Praze v paneláku. Dlouhá léta jsem nakupoval výborný česnek od pěstitele z Hořic v Podkrkonoší.
Vždy jsem ho měl s dlouhými stonky a skladoval jsem ho v komoře ve váze v množství 4kg hlavičkami nahoru a volně překrytý mikroténem. Komora je dobře větraná, sucho a teplota cca 21°C. Česnek vydržel do května, co zbylo jsem používal i o prázdninách. Bohužel pěstitel s česnekem skončil (nějaká choroba na polích), tak jsem už druhým rokem koupil Český česnek z Libštátu, bohužel jenom paličky bez stonků. Česnek je chuťově vynikající, koupil jsem vždy 10kg, bohužel koncem roku se komorou začne vinout česneková vůně a česnek začne hnít a plesnivět. Do konce února je po česneku. Preferuji pouze čerstvý česnek, pasty a mražení mě nevyhovuje. Nevím si s tím rady a je mi líto že už po druhé jsem dopadl špatně.
Kdyby měl někdo radu, předem za ní děkuji.
Zdeněk Jirásko

Přidat nový příspěvek


www.ceskydomacicesnek.cz