Datum: 30.12.2020

Vložil: Lenka Blablová

Titulek: Uskladnění česneku

Jsem z Valašska z oblasti zabíjaček,které jako jedni z posledních spolu s pár domorodci děláme.Nejvíc se nám osvědčilo uskladnění v důsledku zbytků právě ze zabíjačky.To znamená,že namletý česnek se solí,který po napajcování masa a špeku na uzení zbude,se dá do sklenice s víčkem do lednice a bere se do jídla,dokud je (maso na dušení,pečení,polévky,brambory-zemáky).Sice trochu zhnědne,ale jinak je kvalita naprosto stejná,jen je nevýhoda,že se s tím musíte naučit vařit....tedy nesolit jídlo,do kterého tento česnek dáváte.A ještě máti švagra pomletý česnek krátce spařila ve ztuženém tuku a ztuhlý pak uložila v lednici a používala do vaření.Jen nevím,jestli ho solila nebo ne...to už neděláme.Kdo to zkusí....dobrou chuť.
Jo a ještě jedna rada...stejně se dá použít i vylámaný květ.Teda ne samotný květ,ten vyhazuju,protože mi dělá nedobrotu v robotu :-),jen ty vylámané stvoly.Zakrátím je,"narvu" do do robotu s nožem a rozbiju jak se zadaří,prosolím (odhadem,ale co nejmíň) a dám do lednice.Použití je stejné jako u stroužkového.

Přidat nový příspěvek


www.ceskydomacicesnek.cz